четвъртък, 17 май 2012 г.


ПОЛЗОТВОРНИ СРЕЩИ
  
  
     Членовете на Клуб „Млад журналист” по проекта “УСПЕХ” обмениха опит с бившата ученичка на ХГ ”Св. св. Кирил и Методий”- Боряна Цветкова. Целта на работната среща бе гимназистите да наблюдават целия производствен цикъл – написване, редактиране, озвучаване и, най-важния момент за телевизионния журналист – монтиране на материала. За да се усвоят и придобият уменията на телевизионния журналист, трябва да изтече много вода, но въпреки това е мотивиращо да седнеш с възпитаник на училището си и той да те учи на занаят.            Часовете, в които работихме заедно с Бори, вероятно ще откажат някои от трудната, отговорна и рискована професия на истинските жуналисти.   Други, точно обратното, ще бъдат мотивирани да навлязат в дебрите на журналистиката.


        При всички случаи обаче прекият контакт е ползотворен.  Кореспондентката на БНТ и Нова отдели от ценното си време, за да покаже как минава нейният работен ден и не скри колко всеотдайност се изисква, особено ако следваш и работиш. Зрелостниците бяха впечатлени от упоритостта и търпеливостта на младата журналистка, на която се наложи да изпълнява няколко функции, каквито не всеки журналист в национална телевизия умее.
       Атмосферата в студиото бе приятна и ведра заради стари спомени, които си разказваха госпожа Валентина Камбурова и Боряна Цветкова. Кореспондентката сподели интересни случки от нейните  ученически години. Възпитаниците на ХГ заливаха с въпроси  младото момиче, а то от своя страна не пропусна отговора на нито един. Въпреки че следва специалност Психология,  Боряна влиза в журналистическия свят.

 Мина СТЕФАНОВА,
 Клуб „Млад журналист“


Няма коментари:

Публикуване на коментар