четвъртък, 17 май 2012 г.



Всяка година в Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ специализират чуждестранни студенти по програма ASIC. Тази година ни гостува чаровната Ивана Рушкова от Чехия. Ивана е студент в Пражкия университет по икономика, специалност маркетинг и психология.
Чешкинята всеки ден се среща и участва в урочната дейност на Хуманитарна гимназия. Тя представя презентации, в които разказва за себе си, за страната си и родния град Бърно, за университета в Прага.
Особено атрактивно преминават часовете по Репортерство в  XII „в“ клас, където са голяма част от театралите на училището. Ивана вече се докосна до актьорското майсторство на Нина, Пламена и Мария Пашева и техните роли в постановката „Най-чудното чудо“, превърнала се в култов спектакъл и за великотърновската публика. Студентката се забавлява искрено и беше очарована от смелите превъплъщения на гимназистите.
Ивана ще остане във Велико Търново шест седмици, в които ще се запознае с местната култура и традиции, ще предаде на учениците знанията си в областта на психологията, мениджмънта и маркетинга. Уточнени са темите за следващите дни и седмици през април и май. Ивана ще се включи и в предстоящия Ден на журналистиката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар