четвъртък, 17 май 2012 г.



Първа крачка към “УСПЕХ”

     Учениците от Клуб “Млад журналист” започнаха своите занятия, срещи и извънкласни дейности по стартиралия проект “УСПЕХ” ( „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти”). Това са предимно дванадесетокласници, които се заеха с предстоящите задачи и разпределиха функциите си. Запознаха се с програмата и се зарекоха, че няма да допускат отсъствия. Впечатлени бяха от бъдещите изяви с професионални журналисти от национални и регионални медии и множеството медийни мероприятия.
     В часовете гимназистите дискутират темите в следващите броеве на вестник “Междучасие”, кой формат е по-практичен, дали да се направи промяна по графичното оформление, кои ще са репортерите.
      Избрано е ръководството на клуба, но не се изключва вариант за ротационен принцип, за да може всеки да провери дали притежава лидерски качества. Председател на младите журналисти е Мила Михайлова, която през петте години на обучение е била носител на различни награди за литература и журналистика в национални конкурси.   Нелеката задача на говорител за сега се падна на зрелостниците Андреана Андреева и Рудина Гърдева.




Валентина КАМБУРОВА
Ръководител на клуб «Млад журналист»



Няма коментари:

Публикуване на коментар