вторник, 19 юни 2012 г.


Принцесите на Клуб “Млад журналист”



Клуб “Млад журналист”  при Хуманитарна гимназия по проект “УСПЕХ” на МОМН си взе довиждане с абитуриентите от нашата извънкласна дейност. На специално тържество в Актовата зала се разделихме с 62 зрелостници, 13 момичета и 1 момче от тях от клуба на бъдещите журналисти. Мнозина получиха номинации в различни категории. Не може да не се гордеем, че с приз “Есеист на випуска” са отличени Мина Стефанова и Рени Димитрова, “Публицист на випуска” отиде у Мария Недева, а “Коментатор на випуска” е Мила Милчева. В категорията “Репортер на випуска” са нашите хора Андреана Андреева и Габриела Петрова, “Редактор на випуска” е номинацията за Светослава Иванова. С по-атрактивни призове си тръгват от училище други наши представители. Рени Димитрова е “чаровница на випуска”. Все пак най-сериозно е двойното постижение на Рудина Гърдева – “Мис Хуманитарна” и “Усмивка на випуска”.


Много чаровни, предизвикателни и със зашеметяваща визия бяха нашите абитуриенти на 25 май на бала на Хуманитарна. По холивудски дефилираха зрелостниците на най-старото училище в региона. Червеният килим бе разстлан пред МДТ “Константин Кисимов” и по него преминаха с невероятното си излъчване младите хора.
Запечатана за цял живот остава балната вечер в Парк хотел Арбанаси.
Днес вече знаем, че матурите не ни препънаха. Резултатите са повод за гордост. На върха е Мария Недева! Най-добрата за целия випуск на Хуманитарна и сред малцината с най-висок успех във Великотърновска област! Български език и литература 5.88 и История и цивилизация 5.81! Отлични са оценките по БЕЛ и на Мила Михайлова – 5.64, и на Мина Стефанова – 5.53, и на Светослава Иванова – 5.50! Останалите оценки също не са за подценяване и те ще бъдат старт към висшите учебни заведения.
Пожелаваме им най-добрата академия!